5 SIMPLE TECHNIQUES FOR RAHIM AğZı KANSERI ZARARLARı

5 Simple Techniques For rahim ağzı kanseri zararları

5 Simple Techniques For rahim ağzı kanseri zararları

Blog Article

Sağlık uzmanları, doğru tanı ve dış gebelik tedavisi için gerekli tetkikleri yapacaktır. Liv Hospital alanında uzman Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ile hamilelik sürecindeki her türlü teşhis ve tedaviyi gerçekleştirir.

Eğer gebelik sonlanmışsa ve yapı rahim boşluğuna düşebilecek durumdaysa görülebilir. Rahim ağzına ve vajen dokusuna yerleşmiş gebeliklerde gebeliğin sonlanma durumunda görülme ihtimali daha fazladır.

Dış gebelik erken teşhis edilirse tedavi seçenekleri ve olası riskler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek mümkün olabilir.

This Site is utilizing a stability assistance to shield itself from online assaults. The motion you merely performed induced the safety solution. There are several actions that might result in this block together with distributing a certain term or phrase, a SQL command or malformed details.

Rahmin iç astarı olan endometrium dokusunun rahim dışında da bulunması fallop tüplerini tıkayabilir ve dış gebelik riskini yükseltebilir.

Hormonal dengesizlikler: Yumurtlama sürecini düzenleyen hormonlarda meydana gelen değişiklikler döllenmiş yumurtanın rahim içine yerleşmesini zorlaştırabilir ve dış gebelik riskini artworkırabilir.

Kanama: Gebelik dönemi boyunca hafif kanama çok yaygın bir durumdur. Ancak normalden fazla miktarda kanama ya da tamamen farklı dış gebelik düşüklüğü belirtileri bir zamanda kanama, dış gebeliğin bir diğer olası belirtisidir.

Doktor bireyin hamile olduğunu doğrulamak için insan koryonik gonadotropin hormonu yani HCG kan testi yapılmasını isteyebilir. Bu hormonun seviyeleri hamilelikte artar.

Dış gebeliğin elbette ilk nedeni yumurtanın rahimde değil follop tüplerde tutunmasıdır. Gelişme şansı bu bölgede yoktur. Bu nedenle dış gebelik olarak adlandırılan durumla karşılaşılmaktadır.

Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi adıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.

Dış gebelik, erken teşhis ve tedavi edildiğinde genellikle komplikasyonsuz iyileşme sağlar. Ancak sonraki gebeliklerde gebeliğin normal olmasını etkileyebilir ve bazen infertiliteye yani kısırlığa neden olabilir.

 Hafif veya ağır olabilen ve parlak kırmızı veya kahverengimsi renkte olabilen vajinal kanama,

Bazı dış gebelik oluşumlarında rutin ve sıkı bir takip ile medikal tedavi yeterli olurken bazılarında ise cerrahi müdahale söz konusu olabilir.

Dış gebelik kimlerde olur? Her kadın dış gebelik riski altındadır fakat özellikle tüp bebek tedavisi görenler daha önce dış gebelik yaşamış olanlar ya da pelvik inflamatuar hastalığı olanlar daha yüksek risk altındadır.

Report this page